Всички категории
Hunan Huacheng Biotech, Inc.
Начало> колеж

От изкуствени подсладители до естествени подсладители, как да намалите захарта, без да намалите сладостта?

Време: 2023-12-01 Хитове : 25

На 14 юли изкуственият подсладител аспартам беше класифициран като "възможно канцерогенен за хората" (клас 2B канцероген). Под глобалната тенденция за контрол на захарта и намаляване на захарта, естествените подсладители постепенно изместиха изкуствените подсладители.

Много подсладители, открити в природата, всъщност имат ползи за здравето. Те са с ниско съдържание на калории, с ниско съдържание на фруктоза и имат сладък вкус. В сравнение с изкуственитеподсладители, естественоподсладители са по-безопасни.

Монах плодов etract

Монахският плод е известен като „ориенталски“. ДоброПлодове“ и е бил важен медицински и хранителен ресурс през цялата история на Китай.

Екстрактът от монашески плодове е естествен подсладител, който е около 300 пъти по-сладък от захарозата, но не произвежда калории. В днешно време екстрактът от монашески плодове е ценна суровина в производството на напитки, бонбони, печене и други индустрии и е най-добрият заместител на захарта за хора с диабет и затлъстяване.

Подсладителят се създава чрез премахване на семената и кожата на плода и раздробяването му, за да се събере сокът, който след това се изсушава в концентриран прах.

Екстрактът от монашески плодове сега се използва като самостоятелен подсладител, съставка в храни и напитки, подобрител на вкуса и компонент на смеси от подсладители.

Stevia

Стевия, или Stevia rebaudiana, е растение, произхождащо от Южна Америка. Хората там са консумирали листата като източник на сладост от стотици години. Той стана популярен като подсладител в Япония през 1970-те години на миналия век, но не беше"не беше водещ подсладител в Съединените щати до преди десетилетие. Днес екстрактът е широко популярен като нулевокалорична алтернатива на захарта. Най-вече стевията е много мощна; то"200 до 350 пъти по-сладък от захарта.

стевията идва от листата на растението. Листата първо се берат, изсушават се и се накисват в гореща вода. След това течността се филтрира и центрофугира, за да се получи екстракт от интензивно сладките компоненти на листата, наречени стевиол гликозиди. То"след това се смесва с произволен брой добавки, като декстроза или малтодекстрин, за да се намали интензивната сладост, така че да може лесно да се вгражда в храни.


Предишна: None

Следващия: Фабриката осигурява висококачествен екстракт от ресвератрол/Polygonum Cuspidatum